Справи щодо Майдану може бути передано до Міжнародного кримінального суду

Справи щодо Майдану може бути передано до Міжнародного кримінального суду
Революція гідності в Україні

Луценко заявив, що жодної справи Майдану не забиратимуть з-під керівництва Сергія Горбатюка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключив, що справи щодо злочинів проти учасників мирних акцій протесту під час Революції гідності може бути передано до Міжнародного кримінального суду. Про це він сказав під час брифінгу у вівторок.

«Я не виключаю, що ці справи може бути, за узгодженням із адвокатами героїв Небесної сотні, передано до Міжнародного кримінального суду, делегація якого прибуде в Україну буквально цього тижня», – розповів він.

Крім того, Луценко заявив, що жодної справи Майдану не забиратимуть з-під керівництва голови Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка.

«Ніхто жодного слідчого або жодної кримінальної справи з-під керівництва начальника департаменту Сергія Горбатюка не забирає. Всі справи Майдану від першого до останнього дня перебувають під його керівництвом. Я очікую від Сергія Горбатюка активних результатів двох із половиною років роботи над цими справами», – наголосив він.

Нагадаємо, керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк назвав причини, через які у його департаменту забрали «велику кримінальну справу» щодо екс-президента України Віктора Януковича.

Як повідомлялося, з метою вдосконалення організації роботи Генеральної прокуратури реорганізовано департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

Відомо, що вчора Горбатюк, який розслідував справу Януковича, пішов на лікарняний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: