Справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів – Генпрокурор

Справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів – Генпрокурор
Владислав Каськів

Луценко анонсував кілька допитів у справі Каськіва

Генеральна прокуратура України має намір у найближчі кілька тижнів завершити досудове розслідування за обвинуваченням екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) України Владислава Каськіва, заявляє генпрокурор Юрій Луценко.

«Я взагалі не виключаю, що ми передамо матеріали для ознайомлення і передамо справу в стадію досудового слідства протягом найближчих 2-3 тижнів. Ніяких піврічних термінів досудового розслідування не треба. Досудове слідство фактично завершено», - сказав Луценко на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, буде проведено кілька допитів, складено необхідні документи, й «фактично ми будемо готові завершити справу в рамках наших повноважень».

«Термін до початку судового процесу обчислюється не місяцями, а тижнями», - підсумував Луценко.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва забов'язав колишнього голову Держагентства з інвестицій Владислава Каськіва впродовж 5 днів внести визначену йому заставу в сумі 160 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, вночі 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано Каськіва. 

Нагадаємо, 8 вересня 2016 року Каськіва затримали у Панамі.

Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тис. дол. США та обмежив його пересування Панамою.

Каськів подав клопотання про політичний притулок. Але влада Панами відмовила йому.

Повідомлялося, що у Генеральній прокуратурі України хочуть запропонувати Каськіву угоду зі слідством, оскільки, на думку ГПУ, Каськів володіє важливою інформацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: