США можуть ввести нові санкції проти Росії за атаку на сервери демократів

США можуть ввести нові санкції проти Росії за атаку на сервери демократів
Фото з відкритих джерел

Представники американських відомств протягом багатьох років говорять про активність Росії в сфері кібератак

США можуть ввести додаткові економічні та правові санкції проти держави, яка вчинила хакерську атаку на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC). Про це заявив заступник прес-аташе Білого дому Ерік Шульц, пише Deutsche Welle

«У нас є ціла низка заходів. Вони включають в себе економічні санкції, за які відповідає Мінфін, а також правові заходи, які можуть бути прийняті міністерством юстиції» , - сказав він.

При цьому Шульц зазначив, що представники американських відомств протягом багатьох років говорять про активність Росії в сфері кібератак, і нагадав слова глави Агентства Національної Безпеки (АНБ) Майкла Рождерса про те, що «в Росії є люди, які можуть проводити кібератаки швидко, точно і непомітно». Спікер Білого дому підкреслив, що поки у справі про хакерську атаку на DNC ведеться слідство і що необхідно дочекатися його офіційних результатів.

Раніше американські компанії, що займаються питаннями кібербезпеки, заявили, що атаку на сервери DNC і комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії (DCCC) здійснили одні й ті ж хакери, які мають відношення до Головного розвідувального управління (ГРУ) ГШ ЗС РФ. Йдеться про фахівців, які діють під прізвиськом Fancy Bear.

В кінці липня 2016 року в США оприлюднили  нові вказівки державним органам щодо реагування на кібернападів, в яких головними джерелами таких можливих нападів названі Росія, Китай, Іран і Північна Корея.

Як відомо, ФБР  підозрює  Росію у зломі електронної кореспонденції національного комітету Демократичної партії в інтересах республіканця Дональда Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: