США послабили санкції щодо «Рособоронекспорту»

США послабили санкції щодо «Рособоронекспорту»
Американський безпілотний літак-спостерігач

Американці хочуть закупити цифрові камери, які використовують на російських літаках-спостерігачах

США пом'якшили санкції стосовно «Рособоронекспорту» для того, щоб придбати у російської компанії спеціальне цифрове обладнання. Про це повідомляється в заяві Держдепартаменту США.

Йдеться про цифрову камеру (OSDCAM4060), яка використовується на російських літаках-спостерігачах за американськими військовими об'єктами в рамках Договору з відкритого неба.

Представник Держдепу зазначив, що купівля пристроїв допоможе «краще оцінювати дотримання Росією» Договору з відкритого неба. Як саме США збираються використовувати обладнання, коли і скільки камер буде закуплено, не уточнюється.

США ввели санкції щодо «Рособоронекспорту» за незаконний експорт військових технологій у вересні 2015 року. Вони забороняють американським державним установам купувати будь-які товари або послуги російського державного оборонного концерну.

Договір з відкритого неба було підписано в 1992 році. Він дозволяє країнам-учасницям контролювати військову інфраструктуру одне одного, для цього проводяться регулярні узгоджені обльоти території на літаках з фотоапаратурою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: