Стали відомі деталі ракетних випробувань біля окупованого Криму, через які у Росії істерика

Стали відомі деталі ракетних випробувань біля окупованого Криму, через які у Росії істерика
Повітряні навчання

У випробуваннях буде задіяна бойова авіація

У військових навчаннях на півдні України, поблизу тимчасово окупованого Криму, що заплановані на 1-2 грудня, будуть задіяні зенітно-ракетні війська, бойова, транспортна і безпілотна авіація та відбудуться випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.

Про це повідомив начальник прес-служби Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

«На даний час в Повітряних силах України триває підготовка до цих контрольно-льотних випробувань зенітних керованих ракет середньої дальності, які плануються в південній частині України. До проведення заходу планується залучити екіпажі бойової, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ та також безпілотної авіації», - заявив він.

«Попередньо, Повітряними силами, відповідно до визначеної процедури, було завчасно підготовлено авіаційне сповіщення (NOTAM). Зроблено це з метою своєчасного оповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній, екіпажів, повітряних суден про можливу небезпеку використання повітряного простору під час прольотів в зоні їх проведення», - додав Юрчило.

Він підкреслив, що повітряні стрільби відбуватимуться виключно в повітряному просторі України та здійснюватимуться згідно з нормами міжнародного права.

Як повідомлялося, 1-2 грудня на півдні України заплановано навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких буде проведено повітряні стрільби. Разом з тим ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що у разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом.

У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що, якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети. По-друге, завдасть удару по українських пускових установках.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Сьогодні, 30 листопада, речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть стати на заваді планам України щодо військових навчань.

Своєю чергою заступник міністра оборони України — керівник апарату генерал-полковник Олександр Дублян не відповів на запитання, чи скасує Україна проведення стрільб у зв’язку з нібито погрозами Росії.

«Зараз, на даний час я на це запитання ще не можу відповісти, тому що термін проведення стрільб визначений 1-2 грудня», - зазначив Дублян.

Читайте також матеріал Главкому: Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети на півдні України, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: