Стали відомі кандидати на пост міністра економіки РФ

Стали відомі кандидати на пост міністра економіки РФ
Мінекономрозвитку РФ

У списку три претенденти

У російському уряді вже сформовано шорт-лист кандидатів на пост глави Мінекономрозвитку, передає RNS із посиланням на джерело у відомстві і на федерального чиновника.

При цьому один з них сказав, що в списку можливі зміни «в останній момент».

Так, у списку претендентів перший заступник керівника апарату уряду РФ Максим Акімов, помічник президента Андрій Бєлоусов і заступник глави Центробанку Ксенія Юдаєва.

«Акімов сильний, чіткий, жорсткий. Він був би гарним міністром з апаратною підтримкою», – сказав федеральний чиновник, додавши, що Акімов не основний кандидат.
Бєлоусов колись уже очолював Мінекономрозвитку (з 2012-го по 2013 рр.). «Його повернення у відомство обговорюється за умови суміщення посади міністра і віце-прем'єра», – повідомило джерело агентства.
Зазначається, що нового міністра буде призначено до 5 грудня, оскільки угода з приватизації «Роснафти» в графіку стоїть до цієї дати.
При цьому у відомстві визнали, що пропонували цей пост главі Центру стратегічних розробок Олексію Кудріну, але він відмовився.
Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що на пост глави МЕР претендують як мінімум три-чотири людини.

Як відомо, співробітники ФСБ затримали екс-міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва в ніч на вівторок, 15 листопада, «на гарячому» – під час одержання хабара.

Слідчий комітет Росії офіційно висунув звинувачення Улюкаєву в одержанні хабара.

Старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт Улюкаєва одіозним поворотом, який можна порівняти з убивством Нємцова.

15 листопада Басманний суд Москви відправив під домашній арешт Улюкаєва. Того ж дня Путін звільнив Улюкаєва з посади глави Мінекономрозвитку.
Екс-міністр перебуватиме під домашнім арештом до 15 січня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: