Ставленик Кононенка придбав вугільні фабрики старшого сина Януковича за 15 млн доларів

Ставленик Кононенка придбав вугільні фабрики старшого сина Януковича за 15 млн доларів
Віталій Кропачов

Тепер Віталій Кропачов планує стати власником вугільно-збагачувальної фабрики «Червоноградська»

Вугільно-збагачувальні фабрики «Україна», «Комсомольська» і «Росія», які раніше належали структурам старшого сина екс-президента Віктора Януковича Олександра, перейшли у власність структур Віталія Кропачова. Про це повідомляє «Економічна правда».

Поки що офіційно побачити зміну власників фабрик у держреєстрах неможливо, але джерела стверджують, що угоди вже відбулися і підприємства керуються Кропачовим. Прогнозована сума угод – 15 млн доларів. На підтвердження інформації про зміну власників фабрик може свідчити той факт, що підприємства в останні місяці «завалені замовленнями на збагачення вугілля від державних шахт».

Тепер Кропачов планує стати власником вугільно-збагачувальної фабрики «Червоноградська», до якої прив’язані два західноукраїнських держпідприємства – «Львіввугілля» та «Волиньвугілля». Зараз «Червоноградська» контролюється народним депутатом від «Опозиційного блоку» Наталя Королівська та її бізнес-партнером Олександром Ісаєвим, який проживає в Москві.

Кропачов підтвердив, що запропонував за «Червоноградську» 2 млн доларів.

В листопаді стало відомо, що Генеральна прокуратура завела кримінальну справу про незаконну приватизацію ДП «ЦЗФ «Червоноградська».

Кропачов – креатура першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Кропачов причетний до створення добровольчих батальйонів «Шахтарськ» і «Торнадо». У серпні він нібито замінив нардепа Сергія Трегубенка (БПП) у ролі неофіційного куратора вуглепрому в угрупуванні Ігоря Кононенка, з яким Кропачов познайомився за посередництва помічника міністра МВС Антона Геращенка. Кропачов також є міноритарним акціонером державного «Центренерго», головою наглядової ради якого є Олександр Вiзiр, який раніше був помічником нардепа Кононенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: