Стокгольмський арбітраж може відкласти рішення у транзитному спорі між «Нафтогазом» і «Газпромом»

Стокгольмський арбітраж може відкласти рішення у транзитному спорі між «Нафтогазом» і «Газпромом»

Рішення у справі щодо транзиту газу має бути винесено до кінця червня

Стокгольмський арбітраж може на кілька місяців перенести термін винесення остаточного рішення за взаємним позовом між національним нафтогазовим холдингом «Нафтогаз України» і російським газовим монополістом «Газпром» у рамках спільного контракту на транзит природного газу в 2009-2019 роках.

Про це повідомив в інтерв'ю директор з юридичних питань «Нафтогазу» Ярослав Теклюк.

«Воно (рішення щодо транзитного контракту. – Ред.) має бути винесено до кінця червня. Однак у ході телефонної конференції з нашим радником суд повідомив, що він планує звернутися до секретаріату Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про перенесення граничної дати винесення остаточного рішення. На який час, сказати важко, але думаю, це буде кілька місяців», - сказав він.

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги принципу «бери або плати» «Газпрому» за контрактом на постачання газу від 2009 року.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: