Суд у Києві заарештував популярний торговий центр

Суд у Києві заарештував популярний торговий центр

Арешт майна є тимчасовим і має на меті запобігти його приховуванню, пошкодженню, псуванню, знищенню, перетворенню чи відчуженню

Голосіївський районний суд міста Києва заарештував нерухоме майно торгово-розважального центру «Караван».

Це випливає з ухвали суду про арешт майна, яку оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Накласти арешт на нежилий будинок – торговельно-розважальний комплекс (літ. А). загальною площею 46 780, 5 кв. м, розташований за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, а також торговельно-офісну будівлю (літ. А1), загальною площею 10 540,80 кв. м, розташовану за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, які на праві власності належать приватному акціонерному товариству «Лекс холдинг» («Лекс холдинг» – власник торгово-розважального центру «Караван» за адресою вулиця Лугова, 12. – Ред.)», – йдеться в ухвалі.

Як випливає з постановної частини ухвали, арешт майна є тимчасовим і має на меті запобігти його приховуванню, пошкодженню, псуванню, знищенню, перетворенню чи відчуженню.

Арешт було здійснено на клопотання слідчого в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, що було відкрито 10 лютого 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Досудовим розслідуванням установлено, що у липні 2013 року невстановлені службові особи ПрАТ «Лекс холдинг» шляхом обману та зловживання довірою, не маючи на меті виконати взяті на себе зобов'язання, на підставі кредитного договору отримали у ПАТ «ВТБ Банк» кредитні кошти, якими надалі заволоділи. Після чого розпочали процедуру банкрутства підприємства з метою вивести із забезпечення заставне та іпотечне майно, чим завдали фінансовій установі майнової шкоди на загальну суму понад 73,8 млн доларів США.

Раніше ЗМІ повідомляли, що «Ашан» купує мережу «Караван».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: