Суд зобов'язав СБУ розслідувати пожежу на «Інтері» як теракт – ЗМІ

Суд зобов'язав СБУ розслідувати пожежу на «Інтері» як теракт – ЗМІ

Суд зобов'язав СБУ відкрити кримінальну виробництво за заявою «Інтера»

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальну справу у зв'язку з нападом на офіс телеканала «Інтер» в Києві у вересні.

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 жовтня, повідомляють Українські Новини.

«Скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Національні інформаційні системи «задовольнити», – йдеться в ухвалі.

Суд зобов'язав СБУ відкрити кримінальну виробництво за заявою «Інтера», яке надійшло в СБУ 12 вересня.

У рішенні також йдеться, що телеканал звертався до СБУ з заявою про відкриття кримінального провадження за статтею 258 Кримінального кодексу (терористичний акт).

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі,пошкоджена телестудія.

За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомляли, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: