Суд звільнив державного адвоката Януковича

Суд звільнив державного адвоката Януковича

Віталій Мешечек

Фото: Ліга.нет

Суд у справі про держзраду Януковича перенесено на 6 вересня

Суд задовольнив самовідвід державного адвоката Януковича Віталія Мешечека.

Про це повідомляє Еспресо. TV.

Після проголошення рішення суду адвокат зібрав речі та залишив зал засідання, повідомила речниця прокуратури м. Києва Надія Максимець.

«Одночасно, для забезпечення безперервності судового процесу, суд доручив регіональному центру надання безоплатної правової допомоги призначити Януковичу нового захисника», - уточнила речниця.

Суд у справі про держзраду Януковича перенесено на 6 вересня.

Раніше повідомлялося, що держадвокат Януковича Віталій Мешечек відмовляється від обов'язків захисника екс-президента. 

Нагадаємо, на попередньому засіданні 14 серпня суд провів допит свідка сторони обвинувачення екс-представника України в Радбезі ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Ради безпеки ООН у березні 2014 року, де Віталій Чуркін представив лист Януковича до Путіна із закликом ввести війська в Україну.

Раніше «Главком» оприлюднив копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича. Копії документів «Главкому» надало джерело в правоохоронних органах, близьке до процесу.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України В.Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: