Терористи «ІД» стратили одного із полонених росіян

Терористи «ІД» стратили одного із полонених росіян
Роман Заболотний праворуч

Депутат із Ростова повідомив про страту росіянина Романа Заболотного, якого терористи ІД взяли в полон

У Сирії стратили росіянина Романа Заболотного, який потрапив в полон до терористів організації «Ісламська держава». Про це повідомив депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров з посиланням на власні джерела.

Офіційно цю інформацію не підтверджували.

«(Дізнався про це. – Ред.) з надійних перевірених джерел. Хотілося б, щоб вони помилялися, але поки підтверджуються найгірші побоювання щодо його долі. Це джерело з добровольчого руху, безпосередньо пов'язаного з «В'юном» (прізвисько Романа Заболотного. – Ред.)», - заявив Котляров в ефірі «Дождя».

Він розповів, що рух займається моніторингом інформації по всіх добровольцях з Росії на території Сирії та Донбасу. «По другій людині у мене інформації немає, він не з Ростовської області», - додав Котляров.

У відповідь на питання про те, чи ведуться з бойовиками «ІД» переговори про взятих в полон росіян, Котляров заявив, що це закрита інформація і розкривати її в ефірі він не буде.

Нагадаємо, 3 жовтня терористична організація «Ісламська держава» опублікувала відео, на якому, за її твердженням, зняті двоє російських військових, захоплених в полон в боях за сирійське місто Дейр-ез-Зор.

Один із полонених - росіянин Григорій Цуркану, який раніше воював на Донбасі, можливо, у складі так званої «приватної військової компанії Вагнера».

У Кремлі заявляли, що ретельно перевірять інформацію про те, що двоє чоловіків, захоплених бойовиками угруповання «Ісламська держава», є росіянами, і якщо це підтвердиться, про них потурбуються.

За офіційними даними міністерства оборони РФ, за час операції в Сирії загинули близько 40 російських військових. ЗМІ неодноразово повідомляли про загибель у Сирії російських найманців, які воюють за контрактом з приватною військовою компанією «Вагнер». Міноборони не підтверджує інформацію про загибель найманців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: