Турецькі експортери знайшли нові ринки збуту замість російського

Турецькі експортери знайшли нові ринки збуту замість російського

Торік російський ринок був повністю закритий для турецьких експортерів, але збитки сектора експорту харчів становили лише 7%

Закриття російського ринку стало відчутним, але не нищівним ударом для турецьких експортерів продуктів харчування, які розширили співпрацю з Німеччиною, Румунією, Україною, Білорусією, Грузією і Азербайджаном, передає «Анадолу».

«Російський ринок дуже важливий для Туреччини. Звичайно, ми б хотіли, щоб він знову відкрився, але у Туреччині є й альтернативи. Турецькі компанії продовжують співпрацювати з альтернативними ринками, зокрема Німеччиною, Румунією, Україною, Білоруссю, Грузією і Азербайджаном», – заявив голова Союзу експортерів Західно-Середземноморського регіону (BAІB) Мустафа Сатиджі.

Він зазначив, що у фізичному вимірі турецький експорт фруктів та овочів перевищує 3 млн тонн на рік.

«Якщо до російських санкцій близько 40% зазначеної продукції експортувалося в Росію, то після введення обмежень цей показник скоротився до 20%. Але експортери не зневірилися і почали шукати альтернативні ринки збуту», – наголосив Сатиджі.

За його словами, попри те, що торік російський ринок було повністю закрито для турецьких експортерів, збитки сектора експорту харчів становили лише 7%.

«І навіть цього року ми все розпланували з урахуванням того, що російський ринок може і не відкритися. Слід пам'ятати, що обмеження на експорт турецької продукції завдає шкоди інтересам обох країн. Росія намагається задовольнити потреби населення за рахунок експорту продукції з Єгипту, Марокко та Ірану, підвищити внутрішнє виробництво, але цього недостатньо», – наголосив очільник BAІB.

Він вважає, що Росія все ще відчуває труднощі в імпорті якісної продукції.

«Зазначені країни не можуть конкурувати з Туреччиною за ціною і якістю», – зробив висновок Сатиджі.

Як повідомлялося раніше, Росія дозволила імпортувати з Туреччини овочі і гвоздики.

Натомість Туреччина хоче ввести мита в 130% на кукурудзу та пшеницю з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: