У Білорусі судять журналістів телеканалу «Белсат»

У Білорусі судять журналістів телеканалу «Белсат»
Білоруська журналістка Лариса Щірякова в суді 

Всього в судах тільки Гомельської області незалежних журналістів штрафували за співпрацю з телеканалом «Белсат» більше 20 разів

П'ятеро журналістів, які співпрацюють з телеканалом «Белсат», що веде мовлення на Білорусь з Польщі, отримали повістки до суду або міліції.

Про це пише DW.com.

Суд Залізничного району Гомеля оштрафував у четвер, 19 жовтня, журналістку Ларису Щірякову на 575 білоруських рублів (250 євро) за плакат «Я - нечесний журналіст».

З такою табличкою Щірякова прийшла 28 вересня на судовий процес, де вона проходила у справі про «незаконне виготовлення продукції ЗМІ», оскільки співпрацює з телеканалом «Белсат».

Суд в Гомелі визнав поведінку журналістки несанкціонованим пікетом і оштрафував її за порушення порядку проведення масового заходу. За словами самої Щірякової, за допомогою такого плаката вона хотіла «показати абсурдність системи влади і правосуддя».

На засідання 19 жовтня журналістка знову прийшла з тієї ж табличкою «Я - нечесний журналіст».

Трьох жителів Гомеля за участь у флешмобі на підтримку журналістки Лариси Щірякової в цей день також покарали адміністративними арештами на п'ять діб.

19 жовтня повістки в суди або міліцію отримали ще п'ятеро журналістів, які співпрацюють з «Белсат». У всіх повістках повідомляється, що на них заведені справи за порушення частини 2 статті 22.9 Кодексу про адміністративні правопорушення Республіки Білорусь (незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ).

Всього в судах тільки Гомельської області незалежних журналістів штрафували за співпрацю з телеканалом «Белсат» більше 20 разів.

Читайте також статтю: Білоруські опозиціонери Радіна та Бондаренко: У нас буде революція. Майдан наближається

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: