У Блоці Порошенка в підпалі «Інтера» звинуватили Авакова

У Блоці Порошенка в підпалі «Інтера» звинуватили Авакова
Фото day.kyiv.ua

Червакова не вірить в ефективне розслідування підпалу

Пожежу на телеканалі «Інтер» запалили не ті, хто були на Щусева з фаєрами, а ті, хто були в фейсбуці, і замість розслідування скандалів навколо контенту, підливали масло у вогонь. Таку думку у себе на сторінці в Facebook висловила народний депутат, член фракції «Блок Петра Порошенка» Ольга Червакова.

«Я не вірю в ефективне розслідування міністерством внутрішніх справ, бо шукаючи винних, міністр Арсен Аваков має звернутися прямісенько до дзеркала - саме він нацьковував на телеканал і так вкрай роздратоване суспільство», - зазначила вона.

Червакова нагадала, що «історія з депортованою російською громадянкою Столяровою гремить вже півроку, Кобзона на новорічному вогнику згадують півтора». «Але правоохоронні органи не дали жодної адекватної відповіді суспільству, натомість один з їхніх керівників вперто політизував цю тему, втішаючись з того, як неологізм «медіабл#ді» набирає сотні лайків. Як наслідок - самосуд. До якого виконавців фактично підштовхнули політики. І тепер ті самі політики і їхні фан-клуби зловтішаються з пожежі, наслідки якої описані нижче», - написала Червакова.

Як повідомлялося, вчора у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: