У Гройсмана спростували інформацію про перенесення «Євробачення» з Києва до Москви

У Гройсмана спростували інформацію про перенесення «Євробачення» з Києва до Москви
«Євробачення» в Україні

В уряді запевнили, що Україна повністю забезпечила «Євробачення» фінансуванням

Україна повною мірою забезпечила фінансування пісенного конкурсу «Євробачення», який має відбутися 2017 року у Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Урядом було зроблено все необхідне для забезпечення повного фінансування заходу: виділено 430 млн грн гарантій, а також передбачено в бюджеті на 2017 рік 455,7 млн грн. Також Києвом як переможцем конкурсу на право проведення «Євробачення» вже виділено 50 млн грн цього року та передбачено ще 150 млн грн у наступному.

Відтак ми повною мірою забезпечили фінансування «Євробачення». Також необхідну підготовку забезпечує організаційний комітет на чолі з міністром культури Євгеном Нищуком», – повідомив Данилюк.

Таким чином міністр фінансів спростував інформацію щодо можливого перенесення «Євробачення» з України до Росії у зв’язку нібито з проблемами фінансування.

Як відомо, Європейський мовний союз спростував інформацію про те, що пісенний конкурс «Євробачення-2017» можуть перенести з Києва до Москви.

Раніше німецьке видання Bild із посиланням на джерела в оргкомітеті «Євробачення» повідомило, що Москву розглядають як можливу заміну Києву для проведення конкурсу.

Згодом прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував чутки про перенесення «Євробачення» з Києва до іншого міста, назвавши таку інформацію пропагандистською качкою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: