Україна може відмовитися від Євробачення-2017, - The Daily Telegraph

Україна може відмовитися від Євробачення-2017, - The Daily Telegraph

Підготовка та проведення конкурсу можуть стати настільки дорогими, що Україні доведеться відмовитися від Євробачення-2017

Україна може відмовитися від проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 через проблеми з фінансуванням підготовки, пише газета The Daily Telegraph.

Видання пише, українські керівники телемовлення раніше попереджали, що підготовка та проведення конкурсу можуть стати настільки дорогими, що від Євробачення-2017 в Україні доведеться відмовитися.

Про проблеми, на думку зарубіжного ЗМІ, свідчить недавня відставка колишнього глави НТКУ Зураба Аласанії через брак фінансування. За його словами, Україна не зможе провести конкурс в наступному році. У той же час повідомляється, що Європейський мовний союз обізнаний про ситуацію в НТКУ і «робить все, щоб допомогти Україні у проведенні Євробачення».

Нагадаємо, Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ. Він пояснив, що йде з посади, аби звернути увагу спільноти на неможливість створення в Україні повноцінного суспільного мовника за існуючих умов, зокрема через проблеми із бюджетом компанії.

ЗМІ повідомляли, що новим генеральним директором Національної телекомпанії України після відставки Зураба Аласанії може стати Олександр Харебін, який обіймає нині посаду його першого заступника. А за інформацією народного депутата Мустафи Найєма, посаду гендиректора НТКУ може зайняти нардеп БПП, наближений до Адміністрації президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: