У Грузії стався землетрус магнітудою 4,9

У Грузії стався землетрус магнітудою 4,9
За словами фахівців, поблизу епіцентру землетрусу немає поселень
Фото iz.ru

Землетрус добре відчувався в Тбілісі

У Грузії 25 травня о 01:43, недалеко від селища Казбегі (Регіон Мцхета-Мтіанеті) стався землетрус магнітудою 4,9. Сейсмологи оцінюють інцидент, як землетрус середнього класу. Про це повідомляє «Новини-Грузія».

«Національний центр сейсмічного моніторингу повідомляє, що зафіксовані минулої ночі в Грузії підземні поштовхи за потужністю відносяться до землетрусу середнього класу», – йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, поблизу епіцентру землетрусу немає поселень, і воно навряд чи він міг викликати руйнування.

«Поштовхи були зафіксовані в 31 км на південний схід від селища Казбегі. Магнітуда землетрусу склала 4,9. Це належить до середнього класу землетрусів. Його досить добре відчули поблизу від епіцентру, проте це поселення не таке, щоб викликати руйнування або щось подібне», – заявила в інтерв'ю Громадському телебаченню Грузії сейсмолог Манана Дзманашвілі.

Вона припустила, що за цим землетрусом можуть послідувати слабші поштовхи, проте в разі їх появи вони не будуть нести небезпеку.

«Ймовірно, землетрус добре відчувався і в Тбілісі. Однак виключено, щоб у столиці відбулися якісь руйнування», – сказала Дзманашвілі.

Тим часом, у південно-західній китайській провінції Юньнань 21 травня відбулася серія підземних поштовхів магнітудою від 5,6 до 6,4 бала. У результаті загинула людина, ще 21 – отримали поранення. Про це повідомило Центральне телебачення Китаю.

Відзначається, що загалом протягом півтори години з інтервалом у декілька хвилин було зафіксовано понад 20 підземних поштовхів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: