У Луценка розповіли, коли Януковича допитають особисто

У Луценка розповіли, коли Януковича допитають особисто
Віктор Янукович з адвокатом на відеодопиті

Януковича можуть допитати особисто, а не в режимі відеоконференції, за двох умов

Голова департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк розповів, за яких умов екс-президента-втікача Віктора Януковича можуть допитати особисто, а не в режимі відеоконференції.

«Якщо він з'явиться до слідства або буде виданий як екстрадований в Україну, то, звичайно, допит буде відбуватися особисто», - сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

За його словами, матеріали від адвоката Януковича щодо того, що нібито до смертей на Майдані були причетні і лідери Євромайдану, слідству ще не надходили. «Сподіваюся, що надійдуть. Слідчими, прокурорами регулярно моніториться інтернет і фільми, які з'являються, дають різні погляди подій. Вони переглядаються, приєднуються до матеріалів справи, перевіряються на можливість того, чи будуть вони використані як докази», - повідомив Горбатюк. 

Нагадаємо, Януковича викликали на допит у ГПУ 5-го і 9 грудня. Янукович, у свою чергу, звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням провести його допит за місцем його проживання в російському Ростові-на-Дону. Адвокат екс-президента зазначив, що Янукович не вважає можливим приїхати в Україну, оскільки побоюється за своє життя. 

28 листопада відбувся відеодопит Януковича. Він заявив, що просить вибачення у родичів загиблих на Майдані, а також додав, що якби він не виїхав з країни, то така війна, як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Читайте також статтю «Главкома» «Дубль два. Свідок Янукович майже нічого «не пам'ятає»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: