У Маріуполі Росія проводила навчання новоприбулих військових, - експерт

У Маріуполі Росія проводила навчання новоприбулих військових, - експерт

На кордоні з Україною концентруються не просто угрупування збройних сил Росії, а бійці, які готові будь-якої хвилини діяти у цьому театрі бойових дій, - експерт

Періодичну активізацію бойовиків не лише на Маріупольському напрямку, а й на усій лінії розмежування можна поясними навчаннями новоприбулих військових з Росії. Таку думку у коментарі «Главкому» висловив Микола Сунгуровський, директор військових програм Центру Разумкова.

«Приходять нові підрозділи регулярних сил Росії. Небезпека у тому, що відбувається «обкатка» цих підрозділів, вивчення ними театру бойових дій, отримання досвіду на конкретних ділянках, після чого відбувається ротація. На кордоні з Україною концентруються не просто угрупування збройних сил Росії, а бійці, які готові будь-якої хвилини діяти у цьому театрі бойових дій», - пояснив він.

За словами експерту, також періодичне виникнення напружених ситуацій на певних ділянках фронту можна пояснити «спаленням Росією протестного потенціалу» . Іншими словами, російська влада відправляє з квитком «в один кінець» соціально неблагонадійні елементи. «За неофіційними даними, серед бойовиків на Донбасі є бомжі, злочинці – ті, яких відпустили з в’язниць. Тобто це «перемелювання» того потенціалу, який Росії не потрібен. І назад його ніхто забирати не збирається», - підкреслив він.

На думку Сунгуровського, посилення обстрілів також є спробою тримати у напруженні українську сторону і періодичним посиленням обстрілів намагатися тиснути на неї заради певних поступок.

Крім того, словами експерта, йдуть спроби розшири зону, «підконтрольну так званій «владі» «ДНР» - тобто, Росії. Для того, щоб у випадку, коли обидві сторони будуть змушені сісти за стіл преговорів, щоб  ці переговори проходили на тлі таких нових позицій Росії. Тобто, з лінією розмежування, що включатиме в себе важливі інфраструктурні елементи, які б забезпечили хоч якусь економічну діяльність на цих територіях».

Як повідомлялося, минулої доби терористичні війська вдалися до провокацій на Маріупольському напрямку. Противник зі сторони тимчасово окупованої території о 20.40 вів обстріл по населеному пункту Талаківка зі сторони Комінтерново. Намагаючись звинуватити українських військових у недотриманні умов припинення вогню російські окупанти завдали обстрілу з мінометів великого калібру (82 і 120 мм) північну й південну околицю Комінтерново, в наслідок чого загорілося два житлових будинки.

Крім того, підтверджуючи свій провокативний настрій й намагаючись підбурити місцеве населення проти українських військових, противник намагався використати телефонні дзвінки, начебто від обуреного населення до моніторингової місії ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: