У Мінфіні поки не бачать можливості скасувати спрощене оподаткування

У Мінфіні поки не бачать можливості скасувати спрощене оподаткування
Фото з відкритих джерел

Малий бізнес на загальній системі оподаткування не виживе - заступник міністра фінансів

Говорити про скасування спрощеної системи оподаткування можна буде лише після створення умов, за яких бізнес почуватиме себе на загальній системі настільки ж комфортно, як і на спрощеній. Про це заявив заступник міністра фінансів Євген Капінус в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

За його словами, спрощена система на сьогодні певною мірою допомагає функціонувати й виживати українському мікробізнесу.

«Говорити про її скасування в нинішніх реаліях передчасно. А можна буде, на моє переконання, лише після створення умов, за яких бізнес почуватиметься на загальній системі настільки ж комфортно, як і на спрощеній, до чого зараз і необхідно докласти максимум зусиль. Тільки після цього ми зможемо забезпечити поступовий, комфортний для бізнесу перехід від спрощеної до загальної системи. І, швидше за все, це буде тривалий процес», - зазначив Капінус.

Нагадаємо, раніше голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров наполягав на тому, що спрощену систему оподаткування потрібно змінювати, оскільки, на його переконання, це «та група ризику, яку останнім чеком не проконтролюєш».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: