У Москву Савченко пустили керівники ФСБ – Фейгін

У Москву Савченко пустили керівники ФСБ – Фейгін
Нардеп Надія Савченко

Нардеп не побоялася перетнути кордон за звичайним, а не дипломатичним паспортом

Без вказівки керівництва Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ нардепа Надію Савченко не пропустили б через кордон.

Таку думку в інтерв’ю «Еспресо.TV» висловив адвокат Марк Фейгін.

«Мені передав консул Брескаленко, який зустрічався з нею в день її прильоту: вона проїхала за звичайним українським закордонним паспортом - не за дипломатичним, розумієте. Її пропустили за звичайним паспортом, що свідчить про те, що вона перебувала в повній владі співробітників ФСБ, які її пропускали (у нас на кордоні прикордонним контролем займаються співробітники ФСБ). Якби був задіяний дипломатичний паспорт, тут все-таки є якісь правила Віденської конвенції і тут могли б бути для них якісь міжнародні обмеження, але якщо ти їдеш за звичайним паспортом , що не пов'язано з дипломатичним імунітетом (а вона їм володіє як делегат ПАРЄ), то тут зовсім інша ситуація ", - сказав він.

Фейгін повідомив, що справу Савченко і подібні справи в РФ оперативно супроводжує управління з захисту конституційного ладу ФСБ Росії.

«Очолює його генерал Сєдов в ранзі заступника Бортнікова, глави ФСБ. Ну, вони й приймають рішення. Вони супроводжують справу, вони і ухвалюють рішення: пускати - не пускати для своїх цілей», - зазначив адвокат.

Він порадив звернутися за уточненнями щодо ситуації до адвоката Новикова, який представляє інтереси Карпюка, можливо він домовлявся про поїздку Савченко.

«Надія приїхала, і чого вона домоглася? Те, що пропагандистський вал полився? Якщо ви бачили публікації в «Комерсанті», в «Ізвєстіях», не кажучи вже про коментарі Чуркіна і Пєскова: дивіться, як у нас добре, до людини немає юридичних претензій, може будь-який приїхати, і ніяких небезпек», - сказав Фейгін.

«Звичайно, все це викликає купу питань, тому що хтось маніпулює Надією, з моєї точки зору, хтось вселяє їй, що треба приїхати, що це правильно і потрібно. Вона ведеться на ці речі, замість того, щоб дізнатися у людей авторитетних, що насправді відбувається», - додав він.

Нагадаємо, раніше народний депутат Надія Савченко в спеціальному зверненні пояснила мету своєї поїздки до Москви. За її словами, вона розуміє важливість підтримки українських політв'язнів в Росії, тому їде на суд над Карпюком і Клихом.

Як повідомляв «Главком»,  нардеп Надія Савченко прилетіла до Москви на суд над Клихом і Карпюком.

Поїздка Савченко до Москви на засідання апеляційного суду у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха спровокувала бурю емоцій у соцмережах. У постах домінують нерозуміння такого вчинку Надії, яка була заручником Кремля.

Нагадаємо також, більшість користувачів інтернету – 69% – негативно оцінюють діяльність народного депутата «Батьківщини» Надії Савченко на волі та називають її заяви «суцільним розчаруванням». Про це свідчать результати опитування «Главкома».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: