У «Нафтогазі» розповіли, коли можуть відновитися закупівлі газу в «Газпрому»

У «Нафтогазі» розповіли, коли можуть відновитися закупівлі газу в «Газпрому»
Газопостачання

Якщо «Газпром» виконає рішення Стокгольмського арбітражу, Україна буде готова почати закупівлі газу в нього, заявив Коболєв

НАК «Нафтогаз України» буде готовий відновити закупівлі газу в російського «Газпрому» після імплементації рішення Стокгольмського арбітражу за відповідним контрактом між сторонами. Про це повідомив глава холдингу Андрій Коболєв на прес-конференції у Брюсселі.

«Відповідно до першого окремого рішення Стокгольмського арбітражу за угодою на газопостачання, ціна має бути переглянута. І щойно «Газпром» виконає рішення трибуналу, ми будемо готові почати закупівлі газу в нього», - сказав він.

Разом з тим Коболев зазначив, що невідомо, скільки часу необхідно «Газпрому», щоб виконати рішення трибуналу, тому НАК не очікує відновлення закупівель у «Газпрому» найближчим часом і цього року.

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги принципу «бери або плати» «Газпрому» за контрактом на постачання газу від 2009 року.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: