У НАЗК нагадали нардепам-утікачам про відповідальність за неподання е-декларацій

У НАЗК нагадали нардепам-утікачам про відповідальність за неподання е-декларацій
Руслан Радецький

Заступник голови НАЗК: у разі умисного неподання декларації - передбачена кримінальна відповідальність

Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький попередив народних депутатів Сергія Клюєва, В'ячеслава Богуслаєва та Олександра Онищенка про відповідальність за неподання електронної декларації за 2015 рік. Про це Радецький написав у себе на сторінці у Facebook.

«Повідомляю народним депутатам України Клюєву С.П., Богуслаєву В.О., Онищенко О.Р., що Вами пропущено строк подання щорічної електронної декларації за 2015 рік. У разі подання ваших електронних декларацій у найближчий час - наступить адміністративна відповідальність, в разі умисного неподання декларації - передбачена кримінальна відповідальність», - написав Радецький.

Нагадаємо, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2, ст. 364-1, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України.

Повідомлення про підозру генеральний прокурор України підписав 27 липня ц.р. Згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня ц.р. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави. 8 серпня 2016 року його було оголошено в національний розшук.

10 серпня НАБУ надало Українському бюро Інтерполу всі необхідні документищодо Онищенка. Також Національне бюро надало всі необхідні пояснення, які підтверджують відсутність політичних мотивів кримінального переслідування підозрюваного.

У січні 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт Клюєва, який є підозрюваним у кількох справах, у тому числі стосовно махінацій з оформленням резиденції Януковича у Межигір'ї. У 2015 році він утік з України до Росії.

5 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол оголосив екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, главу Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і його брата - нардепа Сергія Клюєва в міжнародний розшук.

Читайте також статтю «Главкома» «Бути прокурором удвічі вигідніше, ніж поліцейським. Що показали е-декларації»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: