У партії «Яблуко» переймаються, що через окупацію Криму Росія стала країною з невизнаними кордонами

У партії «Яблуко» переймаються, що через окупацію Криму Росія стала країною з невизнаними кордонами
Фото dt.ua

У російській партії вважають: щодо кордонів Криму «ситуацію залишати так не можна»

У російській партії «Яблоко» заявили про необхідність вирішити проблему Криму (який Росія окупувала у 2014 році, - Ред.), оскільки РФ стала країною з невизнаними кордонами. Про це керівники партії заявили на прес-конференції у Москві в ході презентації програми партії на вибори до Держдуми, передає УНІАН.

«Позиція нашої партії абсолютно визначена: цю проблему (Криму) необхідно вирішити. На жаль, вона була створена внаслідок того, що було порушено домовленості, результатом чого стало серйозне становище самого Криму і дуже важке соціально-економічне становище нашої країни як наслідок вжитих санкцій, а потім запроваджених антисанкцій», - сказала голова партії «Яблоко» Емілія Слабунова.

Вона наголосила, що були докладені зусилля дипломатії, щоб врегулювати питання про кордони. За словами Слабунової, нині проблема кордонів стала актуальною для світової спільноти, і «ми є країною з невизнаними кордонами». Як заявила Слабунова, «ситуацію залишати так не можна».

У свою чергу, один з лідерів партії Григорій Явлінський зазначив, що було порушено всі міжнародні правила. «Ми стали державою з невизнаними кордонами, мене як російського політика це не влаштовує, як і не влаштовує, що проти моєї країни запроваджують санкції всі кому не лінь. Від цього падає рівень життя в моїй країні», - сказав Явлінський. Він заявив, що жителі Криму стали громадянами з обмеженими правами порівняно з країнами Європи. «Я вважаю абсолютно неприйнятними конфронтацію, війну і провокацію, у тому числі на Донбасі, проти сусідньої незалежної держави під назвою Україна», - наголосив Явлінський.

За його словами, у зв'язку з цим «Яблоко» вважає за необхідне визнати, що «це було зроблено поза міжнародними правилами», і потрібна міжнародна конференція «з усіма зацікавленими сторонами - Україною, Росією, Євросоюзом, країнами-гарантами по Будапештському меморандуму - Великобританією, США і Росією, мабуть, також Туреччиною та іншими зацікавленими країнами у цьому врегулюванні». Як сказав Явлінський, така міжнародна конференція повинна виробити дорожню карту для вирішення проблеми Криму. У свою чергу депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков зазначив, що не варто думати, що в РФ однозначна думка щодо Криму.

Як відомо, Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014 році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: