У Порошенка пояснили, чому частково перекрито урядовий квартал у Києві

У Порошенка пояснили, чому частково перекрито урядовий квартал у Києві
Центральна частина Києва
Фото: Сергій Лещенко

В Адміністрації президента запевняють, що заходи безпеки пов’язані з візитом президента Мальти

Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко заявив, що безпрецедентні заходи безпеки в центрі Києва пов'язані з візитом в Україну президента Мальти.

Горковенко прокоментував перекриття вулиць в центрі столиці після того, як про це написали в Facebook Михайло Саакашвілі, Сергій Лещенко та Олексій Гриценко.

«Всьому виною президент Мальти Марі-Луїза Колейро Прека. У неї завтра (17 жовтня, - ред) державний візит в Україну. Передбачені церемоніальні заходи на площі перед Адміністрацією президента. Буде як і під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана на минулому тижні. Тоді точно так перекрили під'їзди до АП ще напередодні», - повідомив Горковенко.

У понеділок ввечері стало відомо, що у центрі Києва перекривають вулиці та стягують Нацгвардію.

Напередодні у КМДА повідомили, що у зв’язку з посиленими заходами забезпечення публічної безпеки в центральній частині Києва 17 жовтня з 06:00 буде перекрито вулиці центральної частини столиці.

У понеділок ввечері представники «Національного корпусу»,  партії «Свобода» та «Правого сектору» заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль. 

Нагадаємо, на 17 жовтня в столиці запланована масштабна акція протесту. Опозиційні сили планують вивести під стіни Верховної Ради тисячі людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції візьмуть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: