У Путіна назвали заяву про «Малоросію» особистою ініціативою Захарченка

У Путіна назвали заяву про «Малоросію» особистою ініціативою Захарченка
Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков

Пєсков стверджує, що в Москві дізналися про заяву Захарченка зі ЗМІ

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав заяву Олександра Захарченка про створення «Малоросії» особистою ініціативою ватажка самопроголошеної «ДНР».

«Заява Захарченка, зроблена сьогодні вранці по темі Малоросії, є його особистою ініціативою, в Москві про це дізналися сьогодні вранці зі ЗМІ. Ми залишаємося прихильними мінським домовленостями», - запевнив Пєсков, якого цитують російські ЗМІ.

Нагадаємо, сьогодні вранці ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення нової держави – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

Згодом Євген Марчук прокоментував заяву терориста Захарченка про створення «Малоросії».

Заяву Захарченка українська сторона Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Секретар РБНО Олександр Турчинов назвав заяву Захарченка збоченою маячнею, яка була написана в Кремлі і свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід.

Німецький уряд засудив заяву Захарченка і очікує такого ж кроку від Росії. Франція закликала Росію виступити із засудженням заяви ватажка самопроголошеної «ДНР» щодо встановлення нової держави під назвою «Малоросія»

Російські ЗМІ пишуть, що ідея Захарченка щодо «держави Малоросія» виявилася ініціативою його оточення і стала несподіванкою для Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: