У Швейцарії почався референдум щодо розширення повноважень спецслужб

У Швейцарії почався референдум щодо розширення повноважень спецслужб
Фото з відкритих джерел

Закон має дозволити спецслужбам прослуховавути телефонні розмови та читати приватні повідомлення в інтернеті

У Швейцарії проходить референдум, на який, серед іншого, винесено питання про прийняття закону про розширення повноважень розвідувальних служб країни, повідомляє BBC.

Згідно з повідомленням, раніше Федеральні збори країни ухвалили новий закон про розвідувальні служби, однак він не вводився в дію.

В рамках системи прямої демократії противники закону зажадали винесення його на національний референдум. Вони вважають, що його прийняття може призвести до обмеження особистої свободи громадян, а терористичній діяльності майже не завадить.

Крім того, вони вказують, що закон може поставити під загрозу нейтральний статус Швейцарії, так як він передбачає тісне співробітництво з іноземними розвідувальними агентствами.

Згідно з новим законом, Федеральна розвідувальна служба та інші органи влади отримають можливість перехоплювати телефонні розмови, вести контроль за повідомленнями в інтернеті і встановлювати приховане відеоспостереження за підозрюваними.

Однак одночасно вводяться нові заходи щодо посилення контролю за розвідслужбами. Зокрема, буде створено спеціальний федеральний трибунал і інститут федеральних радників, які будуть видавати дозволи на заходи з перехоплення інформації.

Наразі швейцарські закони забороняють владі використовувати закриті джерела для оцінки загроз безпеки всередині країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: