У США через сильну спеку спалахнули 18 масштабних пожеж

У США через сильну спеку спалахнули 18 масштабних пожеж
Пожежа у лісі

Найбільш руйнівними наслідки займань є у штатах Арізона і Юта

Південно-західний регіон Сполучених Штатів, де останніми днями встановилась аномальна спека, потерпає від природних пожеж, кількість яких сягнула майже двох десятків. Про це повідомляє в неділю центральний американський телеканал CNN.

«Загалом у регіоні спалахнуло 18 масштабних пожеж, у тому числі шість у штаті Арізона, три в штаті Юта, три в Каліфорнії, три в Нью-Мексико, дві в Неваді та одна велика в штаті Орегон», - зазначається в повідомленні.

Найбільш руйнівними наслідки займань є у штатах Арізона і Юта. Зокрема, в Арізоні згоріли майже 400 тис. гектарів. На боротьбу зі стихією залучені сотні пожежників. Уряд штату в п'ятницю оголосив надзвичайний стан, аби дозволити використання фонду для надзвичайних ситуацій. Тим часом синоптики прогнозують, що спека зберігатиметься і протягом наступного тижня.

У штаті Юта щонайменше 800 місцевих жителів евакуйовані на невизначений термін з дев'яти поселень. Їх помістили у гуртожитки університетів. Станом на сьогодні вже є інформація про руйнування стихією десятків будинків та господарських приміщень.

Крім того, повідомляється про ще шістнадцять інших природних пожеж меншого масштабу на Заході США. Стихія поширюється через аномальну спеку, яка місцями перевищує 45 градусів за Цельсієм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: