У Туреччині 35 власників диппаспортів попросили притулку у Німеччині

У Туреччині 35 власників диппаспортів попросили притулку у Німеччині
Турецький паспорт

У Федеральне управління у справах біженців та переселенців ФРН звернулися 35 громадян Туреччини, які володіють дипломатичними паспортами

Уряд Німеччини повідомило, що власники 35 дипломатичних паспортів Туреччини після провалу спроби перевороту 15 липня звернулися до офіційного Берліну з проханням про надання притулку.

Про це повідомляє державне турецьке інформагентство Anandolu.

У відповідь на запит депутата від Партії Зелених Німеччини Озджана Мутлу радник глави МВС Німеччини Гюнтер Крингс повідомив, що у Федеральне управління у справах біженців та переселенців звернулися 35 громадян Туреччини, які володіють дипломатичними паспортами. У цю цифру входять також діти і дружини дипломатів.

«Всі звернення уважно вивчаються судовими органами та прокуратурою Німеччини. Рішення будуть прийняті з урахуванням Угоди про реадмісію між Туреччиною і Німеччиною від 13 грудня 1957 року», - додав Крінгс.

Два тижні тому німецькі ЗМІ повідомили, що вісім турецьких дипломатів, які мають зв'язок з організацією Фетуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує у підготовці перевороту, звернулися до німецької влади з проханням про притулок. Повідомлялося, що їхні паспорти вже анульовані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: