Україна ніколи не виготовляла бойових ракет – в.о. голови космічного держагентства

Україна ніколи не виготовляла бойових ракет – в.о. голови космічного держагентства

Ми їх навіть не проектували – Юрій Радченко

Українські підприємства ніколи не виготовляли, не проектували бойових ракет, лише космічні, у співпраці з Росією.

Про це заявив в.о. голови Державного космічного агентства Юрій Радченко.

«До сьогоднішнього дня Україна і підприємства космічної галузі не займалися виробництвом бойових ракет, ми не проектували», - сказав він, додавши, що здійснювалося виробництво лише космічних ракет у контексті реалізації російської космічної програми.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні Північною Кореєю (КНДР) міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, була оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського аналога РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП «Південмаш» (Дніпро), яке, як пише NYT, «залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності».

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це «не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів».

Завод «Південмаш» також спростував публікацію The New York Times, назвавши інформацію американського видання провокацією.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: