Україна звертатиметься в міжнародні суди через катування бойовиками Сурженко

Україна звертатиметься в міжнародні суди через катування бойовиками Сурженко
Прем'єр-міністр запевняє, що жорстокість бойовиків «обов'язково буде покарана»

За словами Гройсмана, вже підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій у зв’язку із катуванням українки Сурженко

Українська сторона підготувала звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій у зв'язку з тортурами, які застосовували бойовики «ЛНР» до українки Людмили Сурженко.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Людмилу Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Зараз вона в безпеці і під наглядом лікарів у вкрай важкому психологічному стані. Людмилі надається вся необхідна допомога, підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій», - зазначив Гройсман.

Гройсман висловив переконання, що ця жорстокість обов'язково буде покарана, як і всі інші злочини, які вчиняються на тимчасово окупованій українській території.

Нагадаємо, 13 липня російські бойовики викрали на КПВВ жінку з проблемами слуху, яка поверталася зі Станиці Луганської в окупований Луганськ. З’ясувалось, що у викраденої бойовиками жительки Луганська в момент переходу КПВВ сіли батарейки в слуховому апараті.

29 липня 2017 року цю українку – Людмилу Сурженко – було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ Станиця Луганська у важкому психологічному стані. Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко заявив, що Сурженко катували.

Уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко згодом розповіла, як катували звільнену з полону «ЛНР» Сурженко

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: