Українці Польщі написали листа Порошенку: Чому адепти «руського міра» на свободі? Де реформи?

Українці Польщі написали листа Порошенку: Чому адепти «руського міра» на свободі? Де реформи?
Порошенко під час зустрічі з українцями в Польщі
Ukraincywpolsce/Фейсбук

Євромайданівці Варшави чекають відповіді в термін, визначений законом про звернення громадян

Під час зустрічі з Президентом України у Польщі члени громадської організації «Євромайдан-Варшава» передали лист Петрові Порошенку.

Про це активісти повідомляють у Фейсбуці.

«Після майже 3-х років правління післяреволюційної української влади у нас виникає до неї ряд запитань. Вважаємо найдоцільнішим адресувати їх Вам як Президенту, який напередодні виборів обіцяв українцям, що вони дійсно будуть жити по-новому», - пишуть вони в листі.

По-перше, активістів цікавить, чому не покарані досі винні у побитті студентів на Майдані і розстрілі Небесної Сотні? Де потужні реформи правоохоронних органів? Чому судова система, прокуратура, та й навіть нова поліція наскрізь просичені старими кадрами, які відверто саботують будь-які спроби зламати стару систему?

«Де реформи економіки, освіти, науки, медицини? Чому закордонні фахівці, які були сповнені ентузіазму допомогти Україні, дедалі частіше відхрещуються від співпраці з новою українською владою, звинувачуючи її у відсутності волі до проведення будь-яких реформ? Де люстрація і боротьба з корупцією? Чому після 3-х років від початку Євромайдану, досі знаходяться на волі Ахметов, Льовочкін, Труханов, Бойко, Ківалов, Кернес, та інші відомі адепти «руского міра»? Чому кум Путіна Медведчук, який неодноразово проявляв свою антиукраїнську позицію, бере участь у мінських переговорах від України?» - пишуть вони в листі.

Євромайданівці запитують, чому після 2,5 років війни досі не розірвані дипломатичні стосунки з Росією, а Україна – в супереч санкціям – продовжує активно купувати заборонені російські товари? Чому не зупинена тотальна русифікація України? Чому на українських телеканалах панує російська мова, мова країни-агресора? Чому досі діє ганебний «мовний закон» Ківалова-Колесніченка, який був прийнятий з єдиною метою: сприяти поширенню цієї мови?

«Чому ніхто не може зупинити неприховану вирубку лісів у Карпатах, яка вже досягла масштабів екологічного лиха? І чому досі триває незаконне видобування бурштину, який є національним багатством українців? Чому досі не прийнятий закон про імпічмент Президента України та закон про вибори до Верховної Ради на основі пропорційної системи з відкритими списками?» - просять пояснити активісти і підкреслюють, що чекатимуть на відповідь Порошенка в термін, визначений Законом України «Про звернення громадян».

3_01

4_01

«Ми розповсюдимо цю відповідь серед дружніх нам закордонних Євромайданів світу», - обіцяють вони.

Нагадаємо, 2 грудня Порошенко перебував із офіційним візитом у Польщі.

Під час візиту він зустрівся з керівництвом Польщі, зокрема з президентом, прем’єр-міністром, маршалками Сейму та Сенату країни. У рамках візиту разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою він взяв участь у форумі лідерства з нагоди 25-ї річниці визнання Польщею незалежності України та встановлення дипломатичних відносин.

В рамках візиту підписано угоду про співпрацю в оборонній сфері і спільну декларацію президентів України і Польщі з питань енергетичної співпраці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: