Українське МЗС вимагає від РФ надати інформацію про «українських диверсантів»

Українське МЗС вимагає від РФ надати інформацію про «українських диверсантів»

У Лаврова не поспішають відповідати на запит українських колег

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії надати інформацію про трьох затриманих українців на території анексованого Криму. Про це розповіла прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Ми продовжуватимемо застосовувати всі заходи для того, щоб отримати максимальну інформацію про те, що сталося, і дані про наших громадян, щоб отримати до них доступ та вжити всіх можливих заходів для їхнього звільнення. Це елемент наявної агресії Росії проти України», – сказала Беца.

Як зазначається, МЗС уже відправило до РФ відповідний запит, однак відповіді ще не отримало.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України». Одного з арештованих – Дмитра Штиблікова – буде захищати колишній адвокат Геннадія Афанасьєва Олександр Попков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: