Українські консули відвідали в італійській в’язниці Марківа

Українські консули відвідали в італійській в’язниці Марківа
Затриманий в Італії за підозрою вбивства боєць Нацгвардії Віталій Марків

Умови утримання Марківа задовільні

Сьогодні, 4 липня, українські дипломати відвідали бійця Нацгвардії Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою у причетності до вбивства на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

«4 липня 2017 року у м.Павіа (Італія) відбулося засідання суду у справі громадянина України В.Марківа. Суд не розглядав справу по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу. Цього ж дня консульські посадові особи Генерального консульства України в Мілані відвідали В.Марківа в закладі утримання», - йдеться в повідомленні.

Дипломати зазначають, що морально-психологічний стан Марківа нормальний, умови утримання – задовільні.

Раніше повідомлялося, що 4 липня суд в Італії має обрати запобіжний захід для українця Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фотографа на Донбасі.

Італійський суд переніс на середу обрання запобіжного заходу для українця Віталія Марківа, затриманого в Болоньї 1 липня. 

Боєць Національної гвардії, який приїхав у відпустку до матері, був заарештований на шість днів, і сьогодні має відбутися перше судове засідання у його справі.

Місцеві слідчі підозрюють, що Марків причетний до загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. 2014-го під Слов'янськом вони потрапили під обстріл. В Україні Генеральна прокуратура та Національна гвардія переконують, що стріляли бойовики, а українські підрозділи до загибелі фотографа не причетні.

«Батальйон імені Кульчицького (де служить Марків) не мав на своєму озброєнні мінометів. Я можу підтвердити це документально. Тому саме він і бійці батальйону ніяк не могли заподіяти шкоду або вбити громадян Італії та Росії», - переконує нардеп, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Раніше стало відомо, що затриманий в Італії український військовий Марків має подвійне громадянство.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: