В «Укравтодорі» назвали дороги, які стануть бетонними (документ)

В «Укравтодорі» назвали дороги, які стануть бетонними (документ)
Будівництво бетонних доріг

На початок року в Україні нараховували 2,1 тис. км доріг із цементобетонним покриттям

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») надало перелік доріг, які планують будувати цементобетоном.

Про це повідомив виконувач обов’язків заступника «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на запит «Главкому».

Наразі розробляється проект будівництва автомобільної дороги державного значення Р-52 Дніпропетровськ - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка і проект капітального ремонту автомобільної дороги Н-14 Олександрівка - Кіровоград - Миколаїв на ділянці км 162+331 – км 190+000.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

У дорожньому відомстві зауважили, що відновлення технологій будівництва з цементобетонним покриттям відбулося ще 2003 року Тоді виконали капремонт дороги М-06 Київ - Чоп (24 км). У 2013 році після капітального ремонту дороги М-07 Київ -Ковель - Ягодин у Житомирській області введено в експлуатацію 150,4 км з цементобетонним покриттям.

Загалом, в Україні загальна протяжність автомобільних доріг загального користування становить 169,6 тис. км, у тому числі 2,1 тис. км із цементобетонним покриттям.

Як повідомляв «Главком», у травні міністр Володимир Омелян заявив про плани Міністерства інфраструктури України щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській і Закарпатській областях.

В Україні 97% усіх автомобільних доріг мають високу зношеність та потребують капітального або поточного ремонтів. На відновлення доріг загального користування державного значення необхідно 600 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: