Уряд поверне майже 53 млн грн учасникам пробного ЗНО

Уряд поверне майже 53 млн грн учасникам пробного ЗНО

Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону

Учасникам пробного ЗНО, яке через епідеміологічну ситуацію цього року пройде онлайн, повернуть кошти. Відповідний порядок готують Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки, передає Освіта.ua.

У відомстві зазначають, що учасникам пробного ЗНО, проведення якого не відбудеться 15 і 17 червня, за дорученням президента Зеленського, будуть повернуті кошти, сплачені за участь у тестуванні.

Як відомо, пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

У міністерстві освіти і науки зазначають, що у вартість пробного ЗНО включено оплату послуг з укладання тестів, підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів, доставка матеріалів до пункту тестування, оплата праці працівників, які залучені до організації та проведення і виконання заходів тощо.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, сплачені кошти за проходження пробного ЗНО у розмірі майже 53 млн грн будуть компенсовані його учасникам у повному обсязі.

Зазначимо, що Міністерство освіти та науки сьогодні зробило заяву про готовність до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до епідеміологічної ситуації і рекомендацій головного державного санітарного лікаря України. Скасування ж ЗНО є неприпустимим, - заявили в міністерстві. 

Раніше освітній омбудсмен заявив, що складатимуть ЗНО лише ті, хто планує вступати до вишів.

Крім того, сьогодні виявилося, що діти не можуть скласти онлайн-ЗНО з української мови – у Києві і Харкові лежить сайт ЦОЯО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: