В Мінсоці запевняють, що з підвищенням тарифів кількість неплатників не зросте

В Мінсоці запевняють, що з підвищенням тарифів кількість неплатників не зросте

Міністр соціальної політики розповів, що усі хто отримує субсидію справно платять

Міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому» заявив, що підвищення тарифів не позначилось на кількості неплатників. І навряд чи їхня кількість зросте.

«Дивіться, у нас 5,5 мільйонів домогосподарств отримують субсидію. І той,  хто отримує субсидію, платить невеликі суми. Більше того, відбувається економія ресурсу при стабільній субсидії: адже що менше нарахування - то менше ти платиш. Середня плата по опалювальному сезону вийшла десь 12% - це абсолютно прийнятна сума, яку можна заплатити. При тому, що в нас кількість субсидіантів зросла, заборгованість за житлово-комунальні послуги зменшилась. Нині кажуть, що при зростанні тарифу зросте й заборгованість. Неправда. Просто збільшиться кількість субсидіантів - до 9 мільйонів, як ми прогнозуємо», - зазначив він.

Міністр додав, що хто будуть отримувати субсидію, будуть спроможні платити.

«Шість мільйонів будуть платити. А от якби ми просто знизили тариф – це значить, що дотували б усі 15 мільйонів домогосподарств. Навіть тих, хто дотацій не потребує. Це вже було б соціально несправедливо. Цього року нам на субсидії потрібно, як ми вже говорили, загалом 40 мільярдів гривень. Наступного – трохи більше. За різними оцінками, наскільки я знаю, до бюджету закладається 52 мільярди. Я думаю, що треба не більше 60-ти. На дотацію «Нафтогазу» пішло б 200 мільярдів. Різниця – 140 мільярдів», - повідомив Рева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: