В СБУ немає підстав депортувати політтехнолога «Інтера» Шувалова

СБУ «збирає усю наявну інформацію» стосовно працівників «Інтера», які можуть становити загрозу державній безпеці України

У Служби безпеки України зараз немає підстав для видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який відповідає за інформаційну політику телеканалу «Інтер».

Про це в ефірі Громадського заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

«Казати на сьогоднішній момент, що є підстави про скорочення терміну перебування пана Шувалова в Україні ми не можемо, я говорю про це відверто», — стверджує Ткачук.

Водночас він сказав, що СБУ «збирає усю наявну інформацію» стосовно працівників «Інтера», які можуть становити загрозу державній безпеці України.

«Що стосується Шувалова, та інших працівників «Інтера», які є громадянами РФ, то ми збираємо інформацію як з відкритих джерел, так і через свої специфічні канали, і потім даємо оцінку. Звичайно, я це можу підтвердити, що ми даємо оцінку про порушення українського законодавства», — додав керівник апарату СБУ.

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі,пошкоджена телестудія.

За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомляли, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: