У Туреччині кількість туристів упала до найнижчого рівня за останні 17 років

У Туреччині кількість туристів упала до найнижчого рівня за останні 17 років

Через «туристичну кризу» Туреччина втратить близько 8 мільярдів доларів, що еквівалентно 1% ВВП країни

Кількість іноземних туристів у Туреччині скоротилася в квітні на 28%, що стало найбільшим падінням за останні 17 років через напруженість у відносинах із Росією і проблеми безпеки після низки вибухів.

Про це повідомляє Reuters.

Деякі економісти прогнозують, що доходи від туризму знизяться на чверть цього року, через що країна втратить близько 8 мільярдів доларів, що еквівалентно 1% ВВП Туреччини.

Туризм впав на 28,07% в річному обчисленні в квітні, до країни прибули 1,75 млн осіб. Це найбільше падіння з травня 1999 року, коли Робоча партія Курдистану бойовиків (РПК) здійснила низку терактів і закликала туристів триматися подалі від країни після захоплення їхнього лідера Абдулли Оджалана.

За останніми даними, число російських туристів скоротилося майже на 80%. Росіяни традиційно складають одну з найбільших груп іноземних туристів після Німеччини, але вони перестали приїздити після погіршення відносин через збитий російський літак, що порушив турецький повітряний простір на кордоні із Сирією.

Число німців скоротилося більш ніж на третину. «Істотне зниження турпотоку в цьому році не обмежується Росією і поширюється на всіх великих партнерів туризму Туреччини», - коментують експерти туристичної галузі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: