В Україні скоро з’явиться дорожня патрульна поліція замість ДАІ

В Україні скоро з’явиться дорожня патрульна поліція замість ДАІ
В Україні почали формувати дорожню патрульну поліцію

Формування почнеться з нового набору в патрульну поліцію Кривого Рогу, Сарн та Умані

В Україні, з додаткового набору у патрульну поліцію Сарн, Умані та Кривого Рогу, почався перший етап формування дорожньої патрульної поліції. В майбутньому дорожня патрульна поліція буде окремим підрозділом Департаменту патрульної поліції. Про це заявив глава патрульної поліції Олександр Фацевич.

«Стартував донабір в патрульну поліцію. Це Кривий Ріг, 150 поліцейських. Також черкаське управління патрульної поліції, але тут додатково формуємо батальйон, який буде нести службу по забезпеченню безпеки на ділянці міжнародної траси Київ-Одеса і безпосередньо забезпечення публічної безпеки в Умані. Штатна чисельність співробітників батальйону 140 патрульних поліцейських. І також рівненське управління патрульної поліції. Тут формуємо роту, яка буде нести службу по забезпеченню публічної безпеки та безпеки дорожнього руху на ділянці траси Київ-Варшава. Це місто Сарни. Це перший етап формування дорожньої патрульної поліції і за рахунок цих підрозділів, які будуть нести службу в Сарнах та Умані», - заявив Фацевич.

Крім того, Фацевич додав, що вказані ділянки міжнародних трас Київ - Варшава і Київ - Одеса – високоаварійні: «Це проблемні ділянки, ми будемо забезпечувати тут безпеку. Це перший етап створення дорожньої патрульної поліції, яка запрацює з наступного року».

«Дорожня патрульна поліція, яку ми плануємо створити, це буде окремий підрозділ в департаменті патрульної поліції, кількість штатних працівників, які безпосередньо будуть забезпечувати безпеку на дорогах близько 2 тис. співробітників», - додав Фацевич.

Нагадаємо, раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що Києву потрібна муніципальна поліція.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: