Ватажка найманців РФ «Вагнера» шукала екс-дружина через передачу «Жді мєня»

Ватажка найманців РФ «Вагнера» шукала екс-дружина через передачу «Жді мєня»
Російські найманці

Ця група найманців воювала на Донбасі й у Сирії

Командира російських найманців Дмитра Уткіна (позивний «Вагнер»), якого в ЗМІ називають командиром російських найманців, які воювали в Сирії і на Донбасі, шукала екс-дружина через телепрограму «Жді мєня».

Про пошуки колишньої дружинии Олени Щербиніної, яка залишила заявку ще в липні 2015 року, повідомила «Газета.Ru».

«У 2000 році я поїхала в Москву, мій чоловік залишався в Печорах. Командував військовою частиною на кордоні з Естонією. Більше ми не бачилися. Через рік він телефонував моїй мамі в Будьоновськ. Потім я телефонувала в частину, де був вже новий командир, який не володів інформацією про його місцезнаходження і перехід. Зв'язок обірвався. Він, як і я, народився у 1970 році. Допоможіть знайти. У червні 2015 його бачили в Краснодарському краї, Гарячий Ключ, він приїжджав до когось з військових, але точної інформації немає. Я впевнена, що він теж хоче знати про мене, якщо він живий», - пише вона в заявці.

«Газета.Ru» відправила Олені кілька  фото Дмитра Уткіна, які є в інтернеті, і жінка підтвердила, що на них зображений її колишній чоловік.

«Так, це він - Дмитро Валерійович Уткін. І якщо він в гарячих точках, то це на нього схоже. Він по натурі воїн і бойовий офіцер», - сказала вона журналістам.

Нагадаємо, Пєсков підтвердив присутність на прийомі в Кремлі "Вагнера" - командира найманців, що воювали на Донбасі.

За даними ЗМІ, Дмитро Уткін служив у псковській бригаді ГРУ РФ, в 2013 році залишив лави Збройних сил РФ і виїхав на Близький Схід в складі групи бійців, набраних компанією «Слов'янський корпус» (приватна військова компанія, учасник конфлікту в Сирії, виступала на стороні урядових сил Башара Асада). Пізніше ЗМІ почали писати про групу «Вагнера», до якої входили колишні співробітники «Слов'янського корпусу». Повідомлялося, що вони брали участь у роззброєнні українських частин під час окупації Криму в 2014 році, а пізніше воювали на боці бойовиків «ДНР» і «ЛНР». Далі група знову передислокувалася в Сирію, зокрема брала участь у визволенні Пальміри.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: