Янукович у Москві підтримав позов про визнання подій в Україні «переворотом»

Янукович у Москві підтримав позов про визнання подій в Україні «переворотом»
Віктор Янукович у московському суді

Янукович готовий виступити як свідок у розгляді справи

Колишній український президент-втікач Віктор Янукович підтримав позов екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Володимира Олійника про визнання подій 2014 року в Україні «державним переворотом». Про це він сказав під час засідання Дорогомиловського суду столиці Росії Москви, на якому Янукович присутній як зацікавлена особа.

За словами Януковича, він готовий виступити як свідок у розгляді справи.

Позивачем у справі є Олійник. Він звернувся до російського суду після того, як Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати відповідну кримінальну справу. Олійник назвав це рішення «свідченням узурпації влади».

Як наголошується в позові, Олійник сподівається «захистити свої права громадянина України» в російському суді, керуючись декларацією ООН про права і свободи людини.

За словами колишнього українського депутата, він сподівається довести в російському суді «нелегітимність» органів влади України, «незаконність» внесення змін до Конституції і відсторонення від влади Януковича, а також «зовнішнє втручання» у внутрішні справи Української держави.

Як зацікавлені особи в позові вказані голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус, колишній голова МЗС Польщі Радослав Сікорський, колишній президент України Віктор Янукович і чинний глава країни Петро Порошенко.

Російська влада неодноразово називали масові протести в Україні, що привели до втечі Януковича в Росію, «переворотом». При цьому Москва офіційно визнала легітимність виборів, проведених в Україні в травні 2014 року, переможцем яких став Петро Порошенко.

Влада України оголосила Віктору Януковичу підозру в державній зраді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: