За заступницю Кернеса внесли 30 млн грн застави

За заступницю Кернеса внесли 30 млн грн застави
Тетяна Овіннікова

Адвокат Тетяни Овіннікової повідомила, що заставу збирали «усім білим світом»

Заставу за заступника міського голови Харкова Тетяну Овіннікову, підозрювану у справі про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (так звана кооперативна схема), внесено до закінчення терміну, і вона не буде заарештована. Про це повідомила її адвокат Юлія Плетньова.

«Заставу сплачено, повну сумe сьогодні внесено. Друзі, близькі, знайомі (вносили гроші - ІФ), загалом, як то кажуть, усім білим світом збирали. Підтверджувальні документи вже надано до суду», - сказала Плетньова агентству «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв «Главком», Апеляційний суд Києва погодив клопотання про арештзаступниці міського голови Харкова Тетяни Овіннікової у справі про розкрадання 650 га землі керівниками Харківської міськради. Але Овіннікова не перебуває під вартою попри те, що суд погодив її арешт з можливістю застави. 

Справа стосується розкрадання 650 га землі керівництвом Харківської міської ради.

За даними слідчих, заступниця мера, порушуючи законодавство і регламент міськради, «протягом 2008-2009 років без попереднього розгляду та погодження на постійних комісіях та в підпорядкованих їм структурних підрозділах виконавчого комітету, погодила і сприяла винесення на сесію міської ради питань про безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою поліпшення житлових умов їх членів».

При цьому вона «діяла за змовою і в інтересах засновників і членів обслуговуючих кооперативів, створених без мети здійснення своєї статутної діяльності, та кінцевих вигодонабувачів – людей, наближених до високопоставлених осіб Харківської міської ради», вважають слідчі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: