Закарпаття витратить 1,5 млн грн на ліквідацію наслідків стихії

Закарпаття витратить 1,5 млн грн на ліквідацію наслідків стихії

Завдані збитки ще підраховуються

Сьогодні зранку на Закарпатті відбулось термінове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося питання ліквідації наслідків стихійного лиха в Хустському та Виноградівському районах.
Станом на 9 годину ранку зібрана інформація про 1200 пошкоджених будинків у 7 селах Хустського району та 6000 пошкоджених будинків у 14 селах Виноградівського району (в тому числі пошкоджені об’єкти соціальної сфери – школи, дитсадки, фельдшерсько-акушерські пункти тощо).
Крім того, госпіталізовані 7 мешканців Виноградівщини, які під час падіння граду отримали різні травми, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.
Від негоди постраждали також окремі населені пункти Іршавського та Свалявського районів.
Завдані збитки підраховуються, створені комісії здійснюють подвірні обходи і складають акти.
Комісія класифікувала стихійне лихо, як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня. Цей статус дає підстави просити допомогу на ліквідацію наслідків негоди в уряду України.
На сьогодні в резервному фонді обласного бюджету є 1,5 мільйона гривень. Так, було підписано розпорядження про виділення 500 тисяч Хустському і 1 мільйона Виноградівському районам.
На ліквідацію наслідків стихії будуть залучені кошти і районних та сільських бюджетів.
ДСНС готує звернення в Кабінет міністрів України щодо виділення коштів усім постраждалим регіонам, у тому числі й Закарпаттю.
Джерело: Mukachevo.net

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: