Залізничники, що працюють на «ДНР», вимагають грошей від України

Залізничники, що працюють на «ДНР», вимагають грошей від України

На мітингу звучали прогрози Києву

На залізничній станції Ясинувата пройшов мітинг залізничників, які працюють на території, підконтрольній бойовикам «ДНР». Його учасники зажадали, щоб зарплату їм виплачувала зі свого бюджету українська держава.
Мітинг був організований лідерами сепаратистів, які звезли до Ясинуватої працівників залізничних станцій з Іловайська, Горлівки і Дебальцевого.
Після того, як на початку 2016 року український держава припинила платити зарплати залізничникам, які обслуговують незаконні збройні формування «ДНР» і «ЛНР», працівники залізниці фактично залишилися без зарплат. З лютого вони не отримують грошей ні від України, ні від бойовиків, які відмовилися платити залізничникам, незважаючи на те, що ті обслуговують підконтрольну їм територію. В останні місяці люди отримували тільки продуктові набори і гуманітарку.
В руках учасники протесту тримали плакати «Ми не хочемо в Україну», «Україна, поверни зарплату», «Україна - заплати», «Ми не випустимо жодного вагона в Україну».

Промовці, які виступали перед масовкою, пообіцяли, що з 30 травня більше не випускатимуть потяги з підконтрольної бойовикам території на територію, підконтрольну Києву, якщо «Укрзалізниця» не дасть їм грошей. Про те, що такий крок швидше за все призведе до зупинки промислових підприємств Донбасу, мітингувальники мовчали.

Джерело: Четверта влада

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: