Засновник Bellingcat спростував заяви РФ про фейкові докази збиття МН17

Засновник Bellingcat спростував заяви РФ про фейкові докази збиття МН17
Місце авіакатастрофи рейсу МН17

Незалежний розслідувач зазначив, що конвой, який перевозив «Бук», потрапив не лише на відео, але і був зафіксований із супутника

Засновник Bellingcat Еліот Хіггінс вважає, що заява міноборони РФ про недостовірність деяких даних Міжнародної слідчої групи (JIT) щодо катастрофи МН17, є недостовірною.

Про це Хіггінс повідомив у своєму Twitter.

Зазначимо, 17 вересня міноборони Росії заявило, що відеодокази міжнародної слідчої групи, на яких зафіксовано перевезення ракети «Бук», є підробкою. 

Коментуючи це, Хіггінс зазначив, що конвой, який перевозив «Бук», потрапив не лише на відео, але і був зафіксований із супутника. Отже, на думку Хіггінса, відео не може бути фейком.

Також експерт прокоментував заяву РФ щодо нібито фейкової фотографії з доповіді JIT. Росія, зокрема, базуючись на хибній анімації міжнародних слідчих, звинуватили їх у підробці фото.

«РФ має рацію, кажучи, що машину рухається у неправильному напрямку на анімації JIT. Однак, місце розташування, на якому була зроблена фотографія, відрізняється... Російське міністерство використовує це, щоб помилково заявити, що фотографія підроблена», - написав він.

Нагадаємо, раніше міноборони РФ провело пресс-конференцію, на якій повідомило про те, що ракету, якою збили авіалайнер рейсу МН17, в грудні 1986 року нібито передали до військову частину 20152, а саме до зенітно-ракетної бригади в Тернопільській області Української СРСР. Про це заявив начальник головного ракетно-артилерійського управління Міністерстві оборони РФ генерал-лейтенант Микола Паршин.

В Україні заяву назвали черговим невдалим фейком Кремля.

Також російський авіаексперт Вадим Лукашевич заявив, що Росія не надала доказів передачі Україні ракети, якою збили рейс МН17.

Читайте також інтерв'ю Вадима Лукашевича: Провина Росії у катастрофі МН17 вже доведена

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: