Прощання Кличка з Маккейном. Відео

Прощання Кличка з Маккейном. Відео

Україна втратила великого друга, який вірив в неї і допомагав, зазначив Кличко

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в прощальних заходах із американським сенатором Джоном Маккейном, які відбулися в суботу у Вашингтоні. Кличко отримав запрошення від родини Джона Маккейна та Сенату Сполучених Штатів.

Про це повідомляє прес-служба політика.

Мер Києва відвідав Національну меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона. Мер Києва відзначив, що вдячний Маккейну і за політичну підтримку, за його поради.

«Після моєї спортивної кар’єри, він підтримував мене також як політика, давав поради. Я дуже вдячний за це. Адже думки, підказки такого досвідченого, впливового політика - завжди цінні», - відзначив Кличко.

Він зазначив, що Україна втратила великого друга, який вірив в неї і допомагав.

Перед церемонією в Національному соборі Вашингтона Кличко коротко поспілкувався з колишнім Держсекретарем США Джоном Керрі, спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, екс-мером Нью-Йорка Рудольфо Джуліані, колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі, іншими політиками.

Нагадаємо, 30 серпня у Фініксі відбулася урочиста служба з ходою через усе місто з нагоди прощання із сенатором Джоном Маккейном.

У п'ятницю, 31 серпня, труну з тілом виставили для прощання в центральній ротонді Капітолію.

1 вересня прошла церемонія прощання із Маккейном у Кафедральному соборі Вашингтона

Як відомо, рідня Маккейна підтвердила, що президента США Дональда Трампа не запрошуватимуть на похорон.

Нагадаємо, американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер від раку мозку. Маккейн помер в оточенні своєї родини. Йому був 81 рік.

Демократи запропонували назвати будівлю Сенату на честь Маккейна. Також нову штаб-квартиру НАТО можуть назвати на честь Маккейна. Кияни пропонують перейменувати вулицю Московську на проспект Маккейна.

Маккейн буде похований 2 вересня на території Військово-морської академії в Аннаполісі (штат Меріленд), яку він закінчив у 1958 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: