Вибухи у Калинівці: Слідство має чотири версії причин пожежі на арсеналі

Вибухи у Калинівці: Слідство має чотири версії причин пожежі на арсеналі
Фото: ДСНС
Калинівка після вибуху на складах боєприпасів

Здійснення досудового розслідування доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«За вказаним фактом військовою прокуратурою Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 113 КК України (диверсія). Здійснення досудового розслідування у даному провадженні доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснює група прокурорів військової прокуратури Центрального регіону України.

«Під керівництвом військового прокурора Центрального регіону України організовані та проводяться невідкладні слідчі дії та першочергові заходи направлені на розкриття злочину. Відпрацьовуються 4 основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення», - сказано у повідомленні.

Вказано, що Генеральною прокуратурою України взято на контроль стан досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: