Уряд Канади розповів, чи зможуть українці залишитися після закінчення терміну дії віз

Уряд Канади розповів, чи зможуть українці залишитися після закінчення терміну дії віз
За весь час повномасштабної війни до Канади приїхали майже 250 тис. українських біженців
фото: Artur Widak/NurPhoto/picture alliance

Поки в Україні триває війна, Канада не відправить біженців додому, навіть якщо у них скінчився термін дії віз

Канада не відправить українців які прибули за програмою CUAET, додому, доки триває війна з Росією, навіть якщо термін дії їхніх віз закінчиться. Про це сказав міністр імміграції Марк Міллер, пише cimmigrationnews.com.

«Ми нікого не повертаємо перед обличчям агресії такого ядерного агресора, як Росія, і доки триває війна. Ми шукаємо кілька способів переконатися, що люди тут, у Канаді, у безпеці та прийняті, включно з майже 300 тис. людей, які зараз тікають від війни в Україні», – сказав Марк Міллер.

З 17 березня 2022 року по 27 лютого цього року Служба імміграції, біженців і громадянства Канади (IRCC) отримала 1 189 320 заяв за програмою тимчасового проживання CUAET. Із них були схвалені 960 091, але приїхали до Канади лиш чверть тих, кому надали візу – 248 726 українців.

Згідно з опитуваннями, приблизно 90% українців, які приїхали до Канади в рамках тимчасових заходів через війну в Україні, хочуть залишитися у країні. Але програма дає можливість перебувати у Канаді лише упродовж 3 років як тимчасові жителі з дозволом на роботу та навчання. При цьому громадські організації закликають уряд країни дати можливість українцям отримати дозвіл на постійне проживання.

До слова, міністр імміграції Канади Марк Міллер повідомив, що вперше в історії країни буде встановлене обмеження на кількість тимчасових мешканців.Також під обмеження потраплять іноземні студенти, іноземні працівники та шукачі притулку. Кількість тимчасових мешканців буде скорочено протягом наступних трьох років, а перше обмеження буде запроваджено вже у вересні цього року.

Загалом Канада планує скоротити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної чисельності населення (зараз таких людей у ​​країні 6,2%).

Раніше повідомлялося, що більшість канадців вважають, що Україна повинна продовжувати боротьбу проти вторгнення Росії, але одна третина вважає, що країна повинна домовитися про мирну угоду – навіть, якщо це означатиме відмову від окупованих агресором територій.

Читайте також: Канада повідомила, скільки готова прийняти біженців з України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: